Flag Stars
English

Informatie over Curaçao

<< Terug

ALGEMENE INFORMATIE


Wat is Curaçao?

Curaçao is een prachtig eiland.

Bijna altijd zonnig, mooie witte stranden, glashelder water, fijne mensen, levendig nachtleven, ongerepte natuur en monumenten, moderne economie, relaxte levensstijl --> paradijs op aarde.

Curaçao heeft een oppervlakte van ongeveer 444 km²; 61 km lang en 5 tot 14 km wijd. De St. Christoffelberg in het natuurreservaat St. Christoffelpark is met 375 meter de hoogste heuvel op het eiland. Curaçao telt ongeveer 144.000 inwoners van tussen de 40 tot 50 verschillende nationaliteiten.

Willemstad is de hoofdstad en enige stad op Curaçao.

Curaçao Map

Waar ligt Curaçao?

Curaçao ligt in het zuidwestelijke deel van het Caraïbisch gebied, op 12° noorderbreedte en 68° westerlengte. Het eiland ligt maar 70 km ten noorden van Venezuela en tussen de eilanden Aruba en Bonaire.
Het bevindt zich buiten de orkaanzone, waardoor u het hele jaar door verzekerd bent van een vakantie met prachtig zonnig weer.

Caribbean Map

-- Klik hier voor een Satelliet foto van Curaçao --

De vlag van Curaçao en het volkslied

De vlag van Curaçao stelt de blauwe hemel en zee voor die worden gescheiden door de gele zon. De twee sterren staan voor Curaçao en het onbewoonde zustereiland Klein Curaçao; de vijf punten in de sterren symboliseren de vijf continenten waar de gevarieerde lokale bevolking vandaan komt.

Curaçao flag
Get the Flash Player to see this player.


Waarom Curaçao?

Curaçao met haar geweldige stranden, fijne bevolking, veel attracties en historische monumenten is een perfecte plaats om tot rust te komen en uw ogen uit te kijken

Kijk naar de foto's en zie het zelf of kom een keertje persoonlijk langs op Curaçao.

Groot Knip baai

<< Terug naar boven

TOERISTEN INFORMATIE


Tijdzone op Curaçao

Curaçao ligt in de Atlantische tijdzone (Atlantic Standard Time (UTC/GMT -4 hours)).
Op Curaçao is het altijd zomertijd; in de zomer loopt de tijd 6 uur achter op de Nederlandse tijd en in de winter wordt het tijdsverschil 5 uur.
Toen u deze pagina bezocht was het 10:08 pm (22:08) op Curaçao.

Klimaat op Curaçao

Curaçao is gelegen in de tropen, op slechts 12° ten noorden van de evenaar, hierdoor heeft het het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 27° C. De populaire verkoelende noordoost passaatwinden waaien constant, waardoor het warme weer zeer aangenaam wordt. Het regenseizoen, van oktober tot februari, wordt doorgaans gekenmerkt door korte, incidentele buien, gevolgd door zonnig weer. De gemiddelde regenval bedraagt 570 mm per jaar.

Gesproken talen op Curaçao

90% van de Curaçaoenaars spreekt Papiamentu, een creoolse taal. Nederlands is de officiële taal; de meeste mensen kunnen ook Engels en Spaans.

Valuta (geld) op Curaçao

De lokale valuta is de Nederlands Antilliaanse gulden ook wel Florin genaamd (afgekort ANG. of NAfl.) is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar op een stabiele koers van USD 1 = ANG 1,77 voor contant geld en 1,78 voor travellers cheques.

Elektriciteit op Curaçao

De meest voorkomende stopkontakten op Curaçao:

North American 2-Pin Noord Amerikaanse 2-Pin (110-130V / 50Hz, komt overal voor)
European 3-Pin Europese 3-Pin (220V / 50Hz, komt op de meeste plaatsen voor)

Internationale toegangscode voor Curaçao

De internationale toegangscode voor Curaçao is 599-9. Als u vanuit Curaçao naar het buitenland wilt bellen, draait u achter elkaar 00, internationale toegangsnummer van het land, het netnummer en het abonneenummer.

Drinkwater op Curaçao

Het leidingwater op Curaçao wordt rechtstreeks uit de glasheldere Caraïbische zee gedestilleerd, waardoor het minstens even goed is als water uit de fles en veilig om te drinken.

<< Terug naar boven
Copyright © 2004-2018 Curacao-Fotos.nl. Alle rechten voorbehouden.